Woensdag 21 Augustus 2019 - 12:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: TV-Familie  I   door Redactie

Rosa uit 'Thuis' neemt afscheid: "We hebben supermomenten gekend"

Onlangs raakte bekend dat Hof Ter Smissen wordt afgebroken. Dat deed jarenlang dienst als locatie voor 'Thuis'. Annick Segal speelt de rol van Rosa en speelde er jarenlang cafébazin.

Rosa uit 'Thuis' neemt afscheid:

In 2011 nam de cast van 'Thuis' al afscheid van Hof Ter Smissen en nu gaat het dus definitief verdwijnen. “Als ik daar zo terugkom, word ik een beetje weemoedig”, vertelt Annick Segal, al sinds het prille begin van 'Thuis' Rosa, in TV-Familie.

"We hebben supermomenten gekend in Ter Smissen. De mooiste opname ginds was de nacht met de zigeuners. Die speelde zich af op het binnenplein van de hoeve. De sfeer was fantastisch. Die zigeuners waren superlief en ze waren ook echt goeie muzikanten die tussen de opnamen door op hun gitaar speelden en zongen. We hebben toen ook ‘onze’ Kasper (de adoptiezoon van Rosa en Waldek, nvdr) voor het eerst ontmoet.” 

Kippen

Al liepen er ook geregeld zaken fout tijdens de opnames ginder. “Zo liepen er ongelofelijk veel kippen rond bij Hof Ter Smissen. Wij konden zelden een scène volledig uitspelen zonder dat een haan begon te kraaien of dat er kippen kakelend over het erf liepen. We moesten zo vaak opnieuw beginnen: vreselijk", zegt Annick.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Annick Segal  I  Thuis  I  shownieuws