Woensdag 21 Augustus 2019 - 17:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Klimaatactiviste Greta Thunberg al halfweg oceaan: "Maar zo vervuilt ze nog meer"

Greta Thunberg (16) is een Deense klimaatactiviste. Momenteel steekt ze met een crew de Atlantische Oceaan over om in New York te gaan protesteren tegen het klimaat. Dit doet ze met een simpele zeilboot.

Klimaatactiviste Greta Thunberg al halfweg oceaan:

Greta weigerde immers om het vliegtuig te nemen, dus zat er maar één ding op: een boot. "Het leven op de Malizia II (de zeilboot) is als camperen op een achtbaan", aldus Greta. 

Momenteel is ze al één week op zee, en zou ze over één week moeten aankomen in New York. Ze vertrok aan een haven in het Britse Plymouth. In New York zal ze enkele klimaatprotesten en een klimaatconferentie bijwonen. Haar vader is mee op de boot, samen met twee ervaren kapiteins en een filmmaker die een documentaire over de hele zaak zal maken.

Extra vervuiling

Maar toch klopt er iets niet aan Greta haar doel. Ze gaat namelijk met de boot om zo min mogelijk te vervuilen. Maar waar ze geen rekening mee houdt is dat haar crew op de terugreis vervangen wordt. Hierdoor moet de nieuwe crew eerst naar New York vliegen, en de oude crew vliegt weer naar huis. Dit zijn dus meer 'vervuilers' dan wanneer Greta alleen het vliegtuig had genomen. 

Het leven op de zeilboot bevalt haar wel. "Ik slaap en eet goed. De eerste dag zwommen er zelfs dolfijnen mee", aldus de enthousiaste tiener. Ze nam ook even de tijd om op de boot te vieren dat ze intussen al één jaar meedoet aan de schoolstakingen, om te gaan demonstreren aan het Zweedse parlement. Ze heeft dit jaar ook een sabbat jaar genomen om verder acties te kunnen voeren. 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Greta Thunberg  I  Deense  I  Klimaatactiviste