Woensdag 21 Augustus 2019 - 18:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Man die oor afbeet van trucker: "Ik ben hier het slachtoffer"

Vorig jaar in oktober liep het serieus mis op de E17 tussen een BMW-bestuurder en een trucker. De twee kregen ruzie met elkaar door verkeersagressie. De BMW-bestuurder beet het oor af van de trucker.

Man die oor afbeet van trucker:

De twee waren elkaar al een tijdje aan het hinderen en proberen elkaar van de baan te rijden, toen ze plots beiden tot stilstand kwamen op de pechstrook en met elkaar begonnen te vechten. "Ik was in shock door wat er op de rijbaan was gebeurd en stapte op zijn cabine af", aldus Jonathan V.L. (33). 

"Omdat ik het vermoeden had dat het tot een schermutseling zou komen deed ik alvast mijn jas uit. In wat volgde werd ik bij de keel gegrepen en bijna tegen de vangrail gewurgd door de trucker. Met zijn andere hand greep hij in mijn kruis. In een poging om mij los te wrikken heb ik in zijn oor gebeten."

Maar die feiten kloppen niet volgens het verhaal van de trucker Peter E. Hij verklaart dat Benjamin hem als eerste aanviel. "Plots voelde ik een enorme pijn en zag ik hoe het bloed op mijn kleren droop. Daarop hij heeft mijn oor uitgespuwd. Hier hebt ge uw oor terug, zei hij. Daarna ben ik in mijn cabine gekropen en heb ik de hulpdiensten gebeld." 

Slachtoffer

Peter E. onderging al verschillende operaties, maar volgens hem komt het nooit meer helemaal goed met zijn oor. Toch vindt Benjamin dat hij het slachtoffer is in deze zaak. "Ik ga er mee slapen en ik word er mee wakker. Weten dat je iemand zijn oor in je mond hebt gehad, dat gaat nooit meer weg. Telkens wanneer ik een hap uit iets neem of vlees eet beleef ik het opnieuw. In een poging om alles te verwerken heb ik beroep gedaan op slachtofferhulp en een psycholoog." 

Het vonnis volgt in september. 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  E17  I  Verkeersagressie  I  N365