Woensdag 21 Augustus 2019 - 21:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Le Soir/HLN  I   door Redactie

Het ondenkbare gaat mogelijk gebeuren: 'Dan krijgen we mogelijk al nieuwe verkiezingen'

Het ondenkbare gaat mogelijk gebeuren: 'Dan krijgen we mogelijk al nieuwe verkiezingen'

In en rond de Weststraat weerklinkt het gerucht dat er nieuwe verkiezingen in aantocht zijn, steeds hardnekkiger. Vooral bij de PS zouden er wel voorstanders te vinden zijn van zo'n scenario.

We zijn nu bijna drie maanden na de verkiezingen en op federaal vlak is er weinig of geen vooruitgang in de onderhandelingen. PS wil vooralsnog niet praten met N-VA. De krant Le Soir pakt uit met een straffe kop: "Het scenario dat circuleert: opnieuw naar de stembus".

Mogelijk komen die nieuwe verkiezingen er in januari of februari, wanneer de regionale regeringen uit de startblokken zijn geschoten. De uitslag van 26 mei levert geen enkele werkbare coalitie op. Daarom zouden er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven. De Franstalige socialisten rekenen erop dat Vlaams Belang dan nog groter wordt in Vlaanderen en N-VA dus nog verzwakt. Zo kan er langs Vlaamse kant een regering zonder N-VA en Vlaams Belang gevormd worden.

Sterke twijfels

Vraag is of het effectief zover zal komen. De partijen staan er niet voor te springen en waarnemers trekken sterk in twijfel dat nieuwe verkiezingen iets zouden veranderen aan de zaak.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  PS  I  N-VA  I  verkiezingen  I  n365