Woensdag 21 Augustus 2019 - 22:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Jong meisje komt zeer zwaar in de problemen na kritiek van Tom Van Grieken

Tom Van Grieken heeft voor een rel gezorgd. Een meisje, T.S., had gefilmd hoe haar buren een Vlaamse leeuwenvlag in brand hadden gestoken op de camping van Pukkelpop. De voorzitter van Vlaams Belang had haar naam en foto gepubliceerd op zijn Instagramaccount. Gevolg: ze kreeg heel wat haatberichten.

Jong meisje komt zeer zwaar in de problemen na kritiek van Tom Van Grieken

Het meisje postte een filmpje waarbij een Vlaamse vlag in brand werd gestoken. Het zou een van de vlaggen geweest zijn die de Vlaams Belang-jongeren hadden uitgedeeld. Van Grieken kreeg de beelden toegestuurd en publiceerde ze meteen: "De verdraagzaamheid van links”, zette hij bij de foto en naam van het meisje.

Van Grieken verdedigt zich

Het meisje kreeg haatberichten, verwensingen en bedreigingen in haar inbox. Zelfs haar vader, die met het verhaal naar de pers was gestapt, kreeg zo'n berichten toegestuurd. “Ik heb nooit tot iets opgeroepen”, zegt Van Grieken in Het Nieuwsblad. “Zij had dat filmpje van die brandende vlag online gezet met hartjes erbij."

"Iedereen kon daar aan en ik heb dat filmpje ook maar toegestuurd gekregen", gaat Van Grieken verder. "Uiteindelijk doen er maar twee dingen toe: is het politiek relevant en is de dame in kwestie meerderjarig. Na afgelopen weekend mag het duidelijk zijn dat die vlag wél politiek relevant is. En de dame is 18 jaar.”

Excuses

Het meisje heeft zich verontschuldigd in een lange brief aan Van Grieken en spreekt zelf van 'een domme puberale daad'. “Excuses aanvaard”, reageerde Van Grieken

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Tom Van Grieken  I  Vlaams Belang  I  n365