Patrick Lefevere: "Dit is geen goed nieuws voor het wielrennen"

Patrick Lefevere:
Donderdag 13 December 2018 - 08:18   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Ook Patrick Lefevere heeft gereageerd op het stoppen van Sky als sponsor in het wielrennen. Dat betekent ook zo goed als zeker het einde van Team Sky in de huidige gedaante. Sky stopt na 2019.

"Het is niet goed wanneer een grote ploeg verdwijnt. Dat is als Real Madrid of Barcelona dat ophoudt te bestaan", zegt Lefevere. Sky heeft het wielrennen niet heruitgevonden. "De miserie die is gemaakt rond Wiggins en de salbutamolkwestie die Froome aan de hand had, bewijzen toch maar dat Sky een ploeg was als alle andere."

"Ze hebben vooral hun renners erg goed betaald. Ze haalden Kwiatkowski weg bij mij, voor een bedrag dat ik niet kon bieden. Jonge renners als Dombrowski of Boswell konden bij ons een contract als neoprof krijgen. Sky betaalde drie keer zoveel. Het was aan ons om niet mee te doen. Niet iedereen kan een Ferrari kopen."

Zal Sky nu als ploeg verdwijnen? "Ik sluit niet uit dat Brailsford een nieuwe sponsor vindt. Het is niet dat het land op zijn gat zit met de Brexit. Het blijft een land van grote ondernemingen, de City van Londen is het kloppende hart van de financiële markt. En verder zal de familie Murdoch, die de ploeg heeft opgericht, wel haar connecties aanspreken om Brailsford aan een nieuwe sponsor te helpen."

TAGS  I  Team Sky  I  Patrick Lefevere