Donderdag 22 Augustus 2019 - 12:00   I   door Redactie

Kompany met rug tegen de muur gezet: "Wie gaat hem dát eens vertellen?!"

Vincent Kompany had zich zijn rentree bij RSC Anderlecht wellicht anders voorgesteld. Tot dusver sprokkelde de speler-manager met zijn ploeg amper 2 op 12. Walter Baseggio, nog steeds een absolute publiekslieveling bij paars-wit, zet Kompany nu met de rug tegen de muur: "Hij gaat zichzelf in vraag moeten stellen."

Kompany met rug tegen de muur gezet:

“Als je het programma van Anderlecht, met wedstrijden tegen Genk, Standard, Antwerp en Club Brugge in het verschiet, bekijk dan is een 2 op 24 niet uitgesloten. Om de slechte start enigszins recht te trekken heeft Anderlecht nu minstens 7 op 12 nodig. Anders gaat het pas moeilijk worden", steekt Baseggio in de Franstalige krant L'Avenir  van wal.

Baseggio stelt zich ook steeds meer vragen bij de aanpak van Kompany. “De vraag die ik me ondertussen stel: wie durft Kompany te vertellen dat hij fouten maakt? Als hij wil slagen bij Anderlecht, gaat hij zichzelf absoluut in vraag moeten stellen. Het is een leuk idee om zoals Guardiola te willen spelen, maar als het niet werkt heb je wel een back-upplan nodig."

"Kompany is te koppig"

"Je ploeg moet tijdens een wedstrijd kunnen overschakelen naar een ander systeem. Maar ik heb de indruk dat Kompany te koppig is en van zijn spelers verlangt dat die de bal in doel lopen. Ongeacht welke omstandigheden. Wat ben je met balbezit als je enkel op het middenveld kan rondspelen. Er zijn nauwelijks spelers die voor diepgang zorgen. Dat is een probleem."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Standard  I  Rode Duivels  I  voetbal  I  sport