Donderdag 22 Augustus 2019 - 12:30   I   door Redactie

Anderlecht grijpt onverwacht in: Vincent Kompany niet langer trainer

RSC Anderlecht heeft ingegrepen na de dramatische start van het seizoen. Op de persconferentie in aanloop naar het duel tegen KRC Genk heeft Simon Davies laten weten dat hij vanaf heden de eerste verantwoordelijk is naast het veld.

Anderlecht grijpt onverwacht in: Vincent Kompany niet langer trainer

Na de teleurstellende 2 op 12 heeft men bij Anderlecht dus beslist om één en ander te veranderen. Bij te stellen. Kompany, die aan zijn avontuur bij Anderlecht begon als speler-manager - hij verrichte deze zomer al het werk van een speler en een trainer en besliste ook mee over transfers - , zal vanaf heden niet meer de eerste verantwoordelijke zijn voor de tactiek naast het veld.

De verantwoordelijkheden die bij de functie van hoofdtrainer komen kijken, zullen nu voor Simon Davies zijn. Davies kwam in het zog van Kompany mee naar Anderlecht, maar de voorbije weken leek hij gewoon als stroman te fungeren omdat Kompany nog niet over de juiste diploma's beschikt. Nu krijgt Davies dus ook écht verantwoordelijkheden.

Kapitein

Kompany zal zich vanaf nu hoofdzakelijk op zijn taken als speler gaan focussen. Opmerkelijk: de aanvoerdersband die de voorbije weken rond verschillende armen zat, gaat vanaf nu ook naar Kompany. Op die symbolische manier wordt Kompany dus nog meer de échte leider op het veld.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal