AA Gent zet scheve situatie recht, 10-koppig Antwerp geeft zege weg Sport

AA Gent zet scheve situatie recht, 10-koppig Antwerp geeft zege weg

AA Gent én Royal Antwerp FC liggen nog steeds op koers om de poulefase van de Europa League te bereiken. Het kostte beide ploegen wel bloed, zweet en tranen om een goed uitgangsresultaat voor de terugwedstrijd te bemachtigen.

AA Gent-Rijeka 2-1

Na een doelpunt van stond Gent aan de rust 0-1 in het krijt. In de tweede helft zette de ploeg van Jess Thorup orde op zaken. Via twee doelpunten van Depoitre haalde Gent het uiteindelijk met 2-1. Volgende week, in Kroatië, moeten De Buffalo's de klus zien te klaren.

AZ-Antwerp 1-1

Antwerp keert met een 1-1-gelijkspel terug uit Nederland. Op zich is dat een goed uitgangsresultaat, maar Laszlo Bölöni zal ongetwijfeld malcontent zijn. Zijn ploeg leidde halverwege met 0-1 na een goal van Batubinsika bij een hoekschop.

Na rust bracht Buta zijn ploeg in de problemen door rood te pakken. Antwerp probeerde met tien man zijn voorsprong vast te houden, maar tien minuten voor tijd lukte Boadu de gelijkmaker. Bij 1-1 bleef het ook.