Vrijdag 23 Augustus 2019 - 18:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: VTM NIEUWS  I   door Redactie

Anuna De Wever kondigt nieuwe acties aan en heeft boodschap na al de kritiek: "Ik ben ook maar een achttienjarig meisje die iets goeds probeer te doen"

Er komen geen wekelijkse klimaatacties meer zoals het voorbije schooljaar. Dat laat klimaatactivste Anuna De Wever weten. Wel wil ze graag maandelijks een grote klimaatspijbelactie organiseren.

Anuna De Wever kondigt nieuwe acties aan en heeft boodschap na al de kritiek:

"We blijven wekelijks actievoeren en we zullen ook burgerlijk ongehoorzaam blijven", zegt Anuna De Wever, "want dat is de enige manier om gehoord te worden. Spijbelen wordt waarschijnlijk een maandelijks ding."

Wekelijks dus, terwijl er toch een 'Anuna-moeheid' lijkt. "Eerlijk? Ik ben het ook beu, maar we gaan toch moeten verder doen. Al ga ik drie maanden naar Latijns-Amerika, dus de mensen zijn dan een tijdje van mij verlost."

Pukkelpop

Anuna werd op Pukkelpop flink belaagd. "Er was al veel haat op sociale media, maar wat er op Pukkelpop is gebeurd, was er los over", zegt Anuna. "Ik vind dat heel angstaanjagend, ik ben ook maar een achttienjarig meisje en ik probeer iets goeds te doen voor de wereld en te vechten voor iets waar ik in geloof. Wij sluiten met onze boodschap niemand uit."

Niet oké

"Wij proberen iedereen te betrekken in het klimaatverhaal. Wij willen niemand individueel aanvallen, maar ik heb het gevoel dat dat bij mij wel gebeurt, ook door politici. Veel van hen kijken individueel naar mij en hebben het gevoel dat ze zaken over mij kunnen zeggen waarvan ik vind dat ze niet oké zijn."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anuna De Wever  I  n365