Zaterdag 24 Augustus 2019 - 08:53   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Er is niet genoeg plaats voor al de asielzoekers in ons land: "Waar kunnen we onze containers plaatsen?"

De federale overheid is op zoek naar vakantieparken en campings om er na de zomer containers te plaatsen voor opvang van asielzoekers. Fedasil, dat instaat voor de opvang, heeft vrijdag alle vakantiecentra aangeschreven.

Er is niet genoeg plaats voor al de asielzoekers in ons land:

De asielcentra en OCMW-woningen voor asielzoekers zitten momenteel bijna helemaal vol. Door een gebrek aan personeel verwerken de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) als het Commissariaat-Generaal voor Vluchtelingen en Staatlozen (CGVS) de aanvragen trager. Daardoor verblijven de asielzoekers langer in de opvangcentra.

“Als de trend zich voortzet, hebben we per maand 500 extra plaatsen nodig,” zegt Fedasil-woordvoerster Lies Gilis aan Het Nieuwsblad. Fedasil richt nu de hoop op campings en vakantieparken. vakantieperiode stilaan op zijn einde loopt, komt daar plaats vrij, is de redenering. "Concreet zijn wij momenteel op zoek naar terreinen met vakantiehuizen, groepsverblijven, stacaravans of grote terreinen waar wij zelf containers op zouden kunnen plaatsen,” staat in de brief te lezen die vrijdag is verstuurd aan een reeks vakantiecentra. 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Fedasil  I  asielzoekers  I  n365