Zaterdag 24 Augustus 2019 - 10:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Marc Sergeant blikt terug op moment van de fatale val van Bjorg Lambrecht: "Ze zijn nog altijd bezig. Dat komt hier niet goed"

De Vuelta start vandaag zonder de overleden Bjorg Lambrecht. Lotto-Soudal wilde hem uitspelen als kopman tijdens deze Ronde van Spanje.

Marc Sergeant blikt terug op moment van de fatale val van Bjorg Lambrecht:

"In het wielrennen ben je altijd plannen aan het maken. Bjorg zou onze kopman zijn in de Vuelta. We zouden een rit proberen te winnen, eens voelen wat hij waard was in het klassement. Daar zouden de komende drie weken om gaan", zegt Sergeant in Het Nieuwsblad. 

"We geloofden rotsvast in hem, investeerden veel in hem. De kleinste van de ploeg, maar hij zou een grote worden. Egan Bernal won de Tour, Pavel Sivakov de Ronde van Polen, maar Bjorg kon er zijn voet naast zetten. Tegen die mannen koerste hij bij de jeugd.”

“De Vuelta was het ultieme doel, de Ronde van Polen alleen maar voorbereiding", vervolgt Sergeant. "We gingen er bewust met een groot deel van de Vuelta-ploeg naartoe. Etappe drie was een banale, vlakke rit: Niet moeien, zeiden we tegen Bjorg. Gewoon geen tijd verliezen. Het wordt een sprint vandaag. Vanaf morgen is het aan ons, morgen vliegen we erin. Altijd plannen maken in de koers, maar plots is er geen morgen meer. Dat is irreëel.”

Reanimeren

“Mario Aerts belde: Ze zijn aan het reanimeren. Ik zakte door de grond", aldus Sergeant. "Ze zijn al twintig minuten bezig, dat duurt allemaal veel te lang. Verdoeme toch. Ik voelde de onmacht. Tien minuten later belden we opnieuw: Ze zijn nog altijd bezig. Dat komt hier niet goed. Wat Mario heeft mee¬gemaakt – ernaast staan als het gebeurt –, is traumatisch. Je kan niks doen en moet je renner uit handen geven aan andere mensen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Bjorg Lambrecht  I  sport  I  Marc Sergeant