Zaterdag 24 Augustus 2019 - 11:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

N-VA legt ophefmakend plan op Vlaamse onderhandelingstafel over ouderen en mensen met beperking

N-VA heeft de afschaffing van de zorgkas op tafel gelegd tijdens de Vlaamse onderhandelingen. Die zorgkas zorgt voor financiële steun voor langdurig zorgbehoevenden, zoals mensen met een beperking of ouderen. Het is dus niet te verwarren met de ziekenfondsen, die geneesmiddelen en behandelingen terugbetalen.

N-VA legt ophefmakend plan op Vlaamse onderhandelingstafel over ouderen en mensen met beperking

N-VA wil zo geld vrijmaken om te investeren in de zorg. De sector is volgens de partij versplinterd en wil opnieuw meer door de overheid zelf laten organiseren.

N-VA spreidt een groot wantrouwen tentoon tegenover de zorg, het welzijn en het sociaal werk. Ze zijn doordrongen van het idee dat er veel te veel geld verspild wordt”, zegt een mede-onderhandelaar. “Terwijl de andere partijen vinden dat de bestaande organisaties en netwerken goed werk leveren.”

De partij wil de activiteiten van de ziekenfondsen voortaan door de overheid laten uitvoeren. “Maar ook dat kost veel geld. Er moeten nieuwe administraties worden opgericht en extra ambtenaren worden aangeworven”, werpt een onderhandelaar tegen in Het Nieuwsblad.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  N-VA  I  n365