Zaterdag 24 Augustus 2019 - 11:53   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Branweerman aangevallen door jongere tijdens interventie in Laken

In Laken is vrijdagnacht een brandweerman aangevallen door een jongeman. De brandweerman kreeg een vuistslag, waarop hij zijn belager wegduwde en ze beiden ten val kwamen. De brandweerman zal minstens een week werkonbekwaam zijn.

Branweerman aangevallen door jongere tijdens interventie in Laken

De brandweer van Laken moest gisteravond twee keer uitrukken in de Modelwijk. Een keer voor afvalbrand en een tweede keer omdat er een plastic vuilcontainer en een hoop afval in brand stond. Volgens de brandweer waren er opvallend veel groepjes jongeren op de been. "Op het einde van de interventie was een brandweerman de brandslang aan het oprollen toen hij werd aangesproken door een van de aanwezigen”, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

“Na een korte verbale uitwisseling verliet die persoon de plaats, om plots op zijn stappen terug te keren en de brandweerman op zijn schouder te tikken. Toen die zich omdraaide, kreeg hij een vuistslag in het gezicht. De brandweerman duwde uit verdediging zijn agressor weg, waarop beiden hun evenwicht verloren en een trap afrolden.”

Tand kwijt

De brandweerman en zijn agressor werden overgebracht naar het ziekenhuis. "De brandweerman verliest mogelijk een tand en is minstens tot het einde van de maand werkonbekwaam”, zegt de woordvoerder. De brandweer zal klacht indienen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Laken  I  n365