Kyra Gantois stapt uit kerngroep van Youth For Climate en haalt uit naar Anuna De Wever: "Ze heeft veel dingen naar mijn hoofd gesmeten" Royalty
Royalty

Kyra Gantois stapt uit kerngroep van Youth For Climate en haalt uit naar Anuna De Wever: "Ze heeft veel dingen naar mijn hoofd gesmeten"

Kyra Gantois stapt uit kerngroep van Youth For Climate en haalt uit naar Anuna De Wever: "Ze heeft veel dingen naar mijn hoofd gesmeten"

Kyra Gantois stapt uit de kerngroep van klimaatactiegroep Youth for Climate. Dat heeft ze samen met Anuna De Wever opgericht. Op Twitter legt ze uit waarom ze eruit stapt. Ze blijft zich wel inzetten voor het klimaat.

Dat alle aandacht naar Anuna De Wever ging, heeft niets met de beslissing te maken. "Dat deed er zeker niet toe”, schrijft Gantois. “Maar wat niemand zag is dat ik bijna alles organiseerde achter de schermen en (...) nooit de kans kreeg mijn eigen ding te zeggen.”

Het behouden van zelf respect is de belangrijkste reden voor deze beslissing, zo zegt Gantois. “Mensen met een eigen mening horen daar niet”, schrijft ze. “Ik ben een persoon die kritisch nadenkt, bij alles wat ik zie. Ik volg niet zomaar een kudde. Ik ben niet links, niet rechts.”

Kyra is ook scherp voor Anuna De Wever. "De band tussen Anuna en mij werd slechter en slechter. We kregen vaak ruzie...", vertelt ze. Op Pukkelpop ging het helemaal mis. "Anuna en ik hadden elkaar al een tweetal maanden niet gezien en dus hebben we even met elkaar gepraat, alhoewel dat gepraat niet echt een juist woord is. Laten we eerder zeggen dat ik veel dingen naar mijn hoofd gesmeten kreeg (figuurlijk)..."

Populair

Laatste nieuws