Ouders van Kim De Gelder: "Hij is en blijft ons kind. En je kind blijf je graag zien" Royalty
Royalty

Ouders van Kim De Gelder: "Hij is en blijft ons kind. En je kind blijf je graag zien"

Ouders van Kim De Gelder: "Hij is en blijft ons kind. En je kind blijf je graag zien"

Tien jaar na de feiten blikken de ouders van Kim De Gelder terug op de gruweldaden van hun zoon in Fabeltjesland. Hij werd veroordeeld tot levenslang, al loopt er wel nog een procedure om hem te laten interneren. "De gezondheid van Kim is enorm achteruitgegaan. Mentaal gedraagt hij zich nu als een zesjarige. Hij praat enkel nog maar over snoepjes", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Al tien jaar op rij rijden Nic en Katia naar hun 30-jarige zoon om hem te bezoeken in de gevangenis. “Mijn man gaat hem ook op woensdag- of donderdagavond nog eens alleen bezoeken”, vertelt Katia bij hen thuis in Eksaarde.

“Het klinkt misschien raar, maar wij kijken daar elke week naar uit. Hoe zwaar en aangrijpend het soms ook is om je zoon daar te zien zitten. Hij is en blijft ons kind. En je kind blijf je graag zien, ondanks alles. Zeker omdat wij weten: onze zoon is ziek. En mensen die ziek zijn, die laat je niet in de steek."

Kim De Gelder vermoordde twee baby's en een kinderverzorgster met een mes in kinderdagverblijf Fabeltjesland. Later bleek dat hij een dag voordien ook al Elza Van Raemdonck (73) om het leven had gebracht.

“Er gaat geen dag voorbij dat wij niet aan de feiten denken. We staan er mee op en gaan er mee slapen. Ook met de slachtoffers natuurlijk. Het blijft verschrikkelijk wat die mensen is aangedaan.”

Als je dat bekijkt over tien jaar, dan moet ik eerlijk zeggen: dat is ­onze Kim niet meer”, zegt de ­mama. “Hij is iemand helemaal anders. Hij is heel dik geworden als gevolg van de antipsychotische middelen en de overige medicatie die hij ingespoten krijgt om hem rustig te houden. Maar vooral mentaal is hij enorm sterk achteruitgegaan. Onze Kim gedraagt zich tegenwoordig als een kind van zes. Het enige wat hem nog interesseert, zijn de snoepjes die wij hem kunnen geven als we bij hem op bezoek gaan. De snoepjes en een cola, dat is zijn leefwereld geworden. Over andere dingen praat hij niet meer.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws