Guy Van Sande legt zijn waarheid bloot over gefotografeerd meisje in zijn badkamer Buitenland
Buitenland

Guy Van Sande legt zijn waarheid bloot over gefotografeerd meisje in zijn badkamer

Guy Van Sande legt zijn waarheid bloot over gefotografeerd meisje in zijn badkamer

Guy Van Sande heeft een voorwaardelijke straf gekregen voor het bezit van kinderporno. Hij zat op duistere websites waar pedofielen foto's met elkaar uitwisselen en met elkaar chatten. "Ik zat toen in een diepe periode, het kwam door de drugs", aldus Guy.

Guy ontkent dat hij ooit zover zou gegaan zijn om een meisje te misbruiken, en dat zijn vuile fantasieën enkel kwamen door de drugs. Er werden echter ook foto's gevonden van een zeer jong naakt meisje in zijn badkamer. Hoe zit dat dan?

"Die vraag… Ik weet dat haar identiteit om juridische redenen niet mag worden bekendgemaakt, maar weet dat ik dat meisje heel goed kende. Ze behoort tot mijn familiale kring", aldus Guy Van Sande.

"Het ging ook niet om een officiële shoot. Ik nam de voorbije jaren talloze foto’s van haar. Maar deze vijf waren dus ­mislukt. Ze stonden, samen met duizenden andere ondermaatse ­foto’s - van mijn vrouw, mijn honden, straatbeelden - op een memory-stick, en van daaruit werden ze gedeletet. Dat was geen verdacht wisgedrag, dat was gewoon rommel die weg moest."

"Er werd van uitgegaan dat ik die vijf foto’s bewerkt had, ze zo gekadreerd had dat het hoofd eraf was om ze daarna te delen. Intussen is bewezen dat die foto’s helemaal niet bewerkt waren (staat inderdaad in het dossier, nvdr) en al helemaal nooit gedeeld."

Toch zei hij in de chatgesprekken dat hij de foto's zou doorsturen naar pedofielen. "Pure grootspraak onder invloed. In realiteit heb ik ze nooit doorgestuurd. Dat is ook bewezen."

Populair

Laatste nieuws