Kevin De Weert heeft het erg moeilijk: "Hij ontsnapte aan de dood en maakte het overlijden van Lambrecht op de eerste rij mee" Sport
Sport

Kevin De Weert heeft het erg moeilijk: "Hij ontsnapte aan de dood en maakte het overlijden van Lambrecht op de eerste rij mee"

Kevin De Weert heeft het erg moeilijk: "Hij ontsnapte aan de dood en maakte het overlijden van Lambrecht op de eerste rij mee"

Volgens Het Nieuwsblad moet Lotto-Soudal Kevin De Weert proberen te helpen. De ploegleider werd geschorst tijdens de Vuelta vanwege overmatig alcoholgebruik. Alleen heeft de man echt problemen, zo stelt de krant.

"Je kan weinig inbrengen tegen een team dat besluit een ploegleider te schorsen omdat hij zich misdragen heeft. Ploegleiders zijn het voorbeeld voor de renners en alcoholmisbruik is niet het juiste voorbeeld. Bovendien was het niet de eerste keer dat De Weert in de fout ging. Tijdens de recente Tour de France, waar de performance manager slechts enkele dagen aanwezig was, stonden zijn collega’s naar het schijnt aan de grond genageld bij het gedrag van De Weert", klinkt het in Het Nieuwsblad.

"De carrière van Kevin De Weert eindigde officieel op 27 mei 2015 maar feitelijk op vier september 2013 met een val in de tijdrit van… de Ronde van Spanje. Sleutelbeen gebroken, luidde het eerste verdict maar pas later werd de omvang van de crash duidelijk: breuken aan nek, sleutelbeen en scheenbeen. En nog later werd gefluisterd dat De Weert op enkele millimeters na aan de dood was ontsnapt."

"Sindsdien is Kevin De Weert een ander persoon geworden, fysiek en mentaal. Sinds zijn bijna-dood-ervaring kon de renner niet meer presteren zoals hij wilde. Maar ook de mens veranderde. Een jarenlange relatie liep ten einde, de überprof van weleer zei niet meer neen tegen een feestje, alsof hij besefte dat het leven elk moment voorbij kon zijn en er een schade diende te worden ingehaald. "

Lambrecht

"Het pijnlijke overlijden van Bjorg Lambrecht tijdens de Ronde van Polen, met De Weert als getuige van de eerste rij, heeft de onrust in zijn hoofd vermoedelijk alleen maar groter gemaakt. Lotto-Soudal had de ploegleider nooit naar Spanje mogen laten vertrekken, punt."

"Kunnen we begrip opbrengen voor Kevin De Weert? Ja dus! De Weert heeft tot daags voor zijn 33ste verjaardag maniakaal geleefd voor zijn sport, De Weert heeft door zijn sport de dood onder ogen gezien. En dan breekt de veer en slaat de slinger helemaal door naar de andere zijde. Nu, vier jaar later, lijkt De Weert elke vorm van balans verloren."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws