KV Mechelen opnieuw in nauwe schoentjes: 'Dit is pure afpersing'

KV Mechelen opnieuw in nauwe schoentjes: 'Dit is pure afpersing'
Woensdag 28 Augustus 2019 - 16:00   I   door Redactie

Op sportief vlak gaat het KV Mechelen dit seizoen voor de wind. Het begon prima aan het nieuwe seizoen en prijkt momenteel zelfs in de subtop van het klassement. Naast het veld blijft het turbulent Achter de Kazerne...

Het plotse vertrek van doelman Michael Verrips ligt Mechelen nog zwaar op de maag. Die verbrak eind vorige maand eenzijdig zijn contract op basis van de veroordeling van Malinwa voor matchfixing. Verrips tekende ondertussen bij Sheffield United, maar Mechelen geeft zich nog niet gewonnen.

"Bepaalde bestuurders van KV Mechelen hadden alleen de bedoeling om die transfer te blokkeren, tenzij Verrips of zijn makelaar meer dan een miljoen euro aan de club zou storten", aldus de advocaten van Verrips' zaakwaarnemer Wessel Weezenberg in Het Laatste Nieuws. Weezenberg ziet dit als een poging tot afpersing.

Strafzaak kan jaren aanslepen

"De arbeidsrechtbank, die bekijkt of Verrips' contractbreuk gegrond is, moet nu beslissen of de strafklacht opschortend werkt", voegt HLN er nog aan toe. "Een strafzaak zou jaren aanslepen - geen ideale situatie voor zowel KVM als Sheffield United."

Poll: Vind jij dat KV Mechelen recht heeft op een transfersom voor Verrips?TAGS  I  KV Mechelen  I  Sheffield United  I  sport  I  voetbal