Het wordt bijzonder koud én het gaat sneeuwen Royalty
Royalty

Het wordt bijzonder koud én het gaat sneeuwen

Het wordt bijzonder koud én het gaat sneeuwen

Het was zonnig, maar wel bijzonder koud zaterdag. Het blijft overigens niet zonnig, want er is ook sneeuw op komst.

Vanavond en vannacht wordt het zwaarbewolkt in de gebieden nabij de Franse grens met daar kans op wat lichte sneeuwval. De bewolking dringt soms door tot het centrum van het land terwijl in het noorden en het noordoosten de brede opklaringen aanhouden. De minima schommelen tussen -1 en -3 graden nabij de Franse grens en tussen -3 en -5 graden elders. In de Ardense valleien zakken de temperaturen tussen -5 en -9 graden. Er waait een zwakke tot soms matige oosten- tot zuidoostenwind.

Zondag begint met nog veel bewolking in de gebieden nabij de Franse grens waaruit nog wat vlokjes sneeuw kunnen dwarrelen maar later wordt het uiteindelijk overal zonnig. Het uiterste zuiden van het land kan tot de late namiddag last hebben van bewolking. De maxima liggen tussen -1 et +2 graden in de Ardennen en rond +2 of +3 graden in Vlaanderen. De wind waait overwegend zwak en draait tussen oost en noordoost.

Zondagavond verlaten de laatste wolkenvelden over het uiterste zuiden ons land. In de nacht naar maandag wordt het dan overal helder met hier en daar vorming van nevel. Het gaat overal stevig vriezen met minima van -7 tot -11 graden in de Ardennen en van -4 tot -7 graden elders. De wind waait zwak uit oost tot noordoost, later in de nacht uit noord tot noordoost.

Maandagochtend vriest het overal stevig en is het nevelig. Overdag is het bijna windstil, vaak zonnig en droog. We verwachten maxima van -1 graad in de Hoge Ardennen tot +4 graden aan zee.

Dinsdag

Dinsdag trekt een storing met (lichte) sneeuw vanaf het noordwesten door ons land. Hierbij wordt er in de meeste regio's wellicht een sneeuwlaag van een paar cm gevormd. In de loop van de dag wordt het overwegend droog over het westen en later ook in het centrum. De maxima liggen tussen -3 graden in de Ardennen, rond het vriespunt in het centrum en +3 graden aan zee.

Woensdagochtend is er kans op aanvriezende mist. Daarna is het wisselend tot soms zwaarbewolkt. Er is kans op enkele lokale buien van smeltende sneeuw of sneeuw. We krijgen maxima van -2 graden in de Hoge Venen tot +3 graden aan de kust.

Donderdagochtend is er opnieuw kans op aanvriezende mist. Overdag verwachten we droog weer met opklaringen. De maxima schommelen van -3 graden in de Hoge Ardennen, 2 graden in het centrum tot 4 graden aan de kust. Mogelijk vergroot op het einde van de dag de kans op winterse neerslag.

Vrijdag en zaterdag

Vrijdag en zaterdag is er kans op een paar sneeuwbuien, maar het lijkt toch vaak droog te blijven. De maxima zijn in het centrum licht positief en er is algemene nachtvorst.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws