Donderdag 29 Augustus 2019 - 08:30   I   door Redactie

'Belgische competitie wordt mogelijk stilgelegd'

'Belgische competitie wordt mogelijk stilgelegd'

De hele zaak rond Faiz Selemani is volledig aan het escaleren. De Fransman verbrak eenzijdig zijn contract bij Union en tekende vervolgens bij KV Kortrijk. Daar waren ze bij Union razend over en daarop trok men naar de rechtbank. Selemani laat het er echter ook niet bij.

Selemani is nog steeds niet speelgerechtigd omdat de Belgische voetbalbond hem niet wil of niet kan vrijgeven na zijn contractbreuk. Selemani heeft nu de KBVB voor de rechter gesleept en dat kan volgens Het Laatste Nieuws verregaande gevolgen hebben.

Selemani eist een dwangsom van 25.000 euro per dag dat hij niet speelgerechtigd is én het recht om de competitie stil te leggen. Dat zou voor een ongeziene chaos zorgen.

Aanvankelijk had de KBVB aan Kortrijk laten weten Selemani te mogen opstellen, maar later trok het dat weer in. Kortrijk zou de Fransman in het elftal mogen zetten, maar dan wel op eigen risico. Als de rechtbank dan oordeelt dat KVK geen recht had om Selemani op te stellen, zou het alsnog die wedstrijden waarbij Selemani op het wedstrijdblad stond met een forfaitscore te verliezen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KV Kortrijk  I  Union  I  v24  I  sport  I  voetbal