Loïc Van Impe is nieuwe kok bij VTM: "Ik ben helemaal anders" Buitenland
Buitenland

Loïc Van Impe is nieuwe kok bij VTM: "Ik ben helemaal anders"

Loïc Van Impe is nieuwe kok bij VTM: "Ik ben helemaal anders"

Loïc Van Impe maakt over enkele dagen zijn debuut als tv-kok op VTM. Hij volgt Sandra Bekkari op, die na twee seizoenen besloot om ermee te stoppen.

"Nee, ik heb geen koksdiploma”, zegt Loïc in Het Laatste Nieuws. “M’n moeder verbood me resoluut om naar de hotelschool te gaan. Ze was zelf 25 jaar kokkin en vindt dat een veel te harde stiel. Mijn ouders hadden een traiteurszaak, dus ik groeide op tussen de potten en pannen. Ik hielp al eens met groenten snijden of de afwas doen. Toen ik wat ouder was, mocht ik de kreeften afkoken voor het kerstdiner.”

'Zot van Koken' heet het programma van Loïc. "Ik wil het toegankelijk houden. En dan bedoel ik niet pseudo-toegankelijk, met gerechten waarvoor je 788 ingrediënten nodig hebt. Dat demotiveert. Ik ga voor instapklare gerechten, die meestal snel en gemakkelijk te bereiden zijn. En je zal ook redelijk wat Japanse invloeden merken."

Jeroen Meus

Loïc wordt al de nieuwe Jeroen Meus genoemd. "Ik ben compleet anders dan hij, net zoals ik anders ben dan Sandra Bekkari of Pascale Naessens. Jeroen is een echte professional, terwijl ik niet eens hotelschool deed. Ik kreeg dus enkel een basis mee van mijn moeder, en ik heb als jobstudent in brasserieën gewerkt en deed zo veel ervaring op in de horeca."

Populair

Laatste nieuws