Drie paarden op slag dood na tragisch ongeval met koets Royalty
Royalty

Drie paarden op slag dood na tragisch ongeval met koets

Drie paarden op slag dood na tragisch ongeval met koets

Menner A.V. uit Maarkedal werd gisteren in de rechtbank in Oudenaarde veroordeeld voor een ongeval in oktober vorig jaar. Daarbij raakte een ruiter zwaargewond en kwamen drie paarden om het leven. De man kreeg een boete van 400 euro en acht dagen rijverbod.

Het ongeval vond op 8 oktober van vorig jaar plaats aan het kruispunt van de Ellestraat en de Bossenaarstraat in Etikhove. A.V. en de zwaargewonde ruiter, de 32-jarige B.W. uit Eine, maakten deel uit van een groep met negen ruiters en koetsen. A.V. reed met zijn span en samen met nog twee ruiters op een verhoogde berm. Toen liep het fout.

Het paard van A.V. panikeerde en sloeg op hol. A.V. en zijn passagier slaagden erin om van hun koets te springen, waarna de koets omsloeg en het paard nog meer in paniek raakte. Tijdens zijn vlucht vooruit sleurde de koets nog twee paarden mee. Een ruiter kon van zijn paard springen, maar B.W. slaagde daar niet in viel samen met de 3 paarden liefst zes meter naar beneden in een talud.

De drie paarden waren op slag dood. B.W. zat gekneld tussen de koets en een van de paarden. Hij werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. A.V. moest zich verantwoorden voor het ongeval omdat hij met zijn span op een verhoogde berm had gereden. Bij het naar beneden rijden zou het paard in paniek zijn geslagen. B.W. stelde zich burgerlijke partij.

Operaties

"Hij heeft echt afgezien”, klonk het bij zijn advocaat die voorstelde een deskundige aan te stellen. “De voorbije maanden onderging hij de ene operatie na de andere en in de toekomst zijn er nog meer gepland."

De advocaat van A.V. zegt dat het om een spijtig ongeluk ging. "Mijn cliënt heeft gewoon de ruiters voor hem gevolgd en bovendien kon hij het niet helpen dat zijn paard op hol sloeg”, klonk het.

Politierechter Pieter De Meyer veroordeelde A.V. tot een boete van 400 euro en een rijverbod van 8 dagen, zo meldt Het Nieuwsblad. Hij sprak op burgerlijk vlak ook 1 euro provisionele schadevergoeding uit en stelde een deskundige aan om de werkelijke schadevergoeding te bepalen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws