Advocaten van Ian Thomas halen zeer zwaar uit Buitenland
Buitenland

Advocaten van Ian Thomas halen zeer zwaar uit

Advocaten van Ian Thomas halen zeer zwaar uit

De advocaten die de pop-up winkel van Ian Thomas vertegenwoordigen, reageren verontwaardigd op de sluiting door de politie.

"De Antwerpse autoriteiten verzegelden onze pop-up op basis van administratieve inbreuken die onterecht blijken”, klinkt het. “Dat ze zover gaan duidt er nogmaals op dat de autoriteiten liever werk maken van repressieve politiek dan van een wetgevend kader rond CBD.”

“De verkoop van CBD-producten is legaal”, meent men. “Maar het wetgevend kader errond is eerder grijs en repressief. Op basis van commersialisatie van onze producten kon het parket onze pop-up niet sluiten. Het feit dat de Antwerpse autoriteiten onze shop op basis van een administratieve nalatigheid verzegelen, en deze nalatigheid zelfs niet terecht is, duidt op een aanpak waarbij de autoriteiten hun machtspositie misbruiken.”

Achterpoortjes

“We betreuren enorm dat de autoriteiten tijd en middelen investeren in het zoeken naar allerlei achterpoortjes om onze shop te sluiten. Die tijd en middelen kunnen beter ingezet worden om een constructief wettelijk kader te ontwikkelen. Ganō blijft streven naar een open dialoog en ijvert voor een duidelijke wetgeving rond CBD, waarbij CBD niet langer gemarginaliseerd wordt en waarbij lobbywerk gefilterd wordt.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws