Alexander De Croo pleit voor paars-gele regering: "Met nog tien ministers" Politiek
Politiek

Alexander De Croo pleit voor paars-gele regering: "Met nog tien ministers"

Alexander De Croo pleit voor paars-gele regering: "Met nog tien ministers"

Alexander De Croo (Open Vld) ziet een paars-groene regering niet zitten. Hij pleit voor een paars-gele regering. Hij wil een volwaardige, maar sobere regering.

“Als Italië erin slaagt om binnen de week een nieuwe regering te vormen, waarom moet dat dan in België nog lange maanden duren?”, vraagt De Croo zich af in een gesprek met Het Laatste Nieuws. “Wat Di Maio en Renzi kunnen, kunnen De Wever en Di Rupo toch ook? Zonder N-VA en PS krijg je nooit een stabiele regering. Een paars-groene zie ik niet zitten.”

De Croo ziet meer in een paars-gele regering. “Ik ben de koning niet. Maar zonder PS en N-VA zul je geen stabiele regering krijgen. Moet je hen nu samen benoemen? Of laat je iemand werken of doorwerken in wie ze allebei vertrouwen hebben? Ik weet dat niet, maar het is de hoogste tijd dat ze samen aan tafel zitten. Niet voor een handdruk, maar om echt te bouwen aan een regering”, stelt hij.

De Croo wil een sobere regering. "Minder theater, minder gekibbel. Sober in haar samenstelling ook. Tien ministers in plaats van veertien of vijftien, dat moet volstaan als je enkele bevoegdheden samenvoegt, zoals Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking, of Financiën en Begroting."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws