Julian Alaphilippe weet niet wat hij ziet van Remco Evenepoel: "Dit is groots, echt indrukwekkend" Sport
Sport

Julian Alaphilippe weet niet wat hij ziet van Remco Evenepoel: "Dit is groots, echt indrukwekkend"

Julian Alaphilippe weet niet wat hij ziet van Remco Evenepoel: "Dit is groots, echt indrukwekkend"

Remco Evenepoel pakte uit met een straf nummer tijdens de tweede etappe van de Ronde Van Duitsland. Hij vertrok al op 106 kilometer van de streep en pas in de laatste tien kilometer werd de Belg gegrepen. Zelf noemde Evenepoel het een "trainingstochtje".

Julian Alaphilippe, ploegmaat van Evenepoel, was erg onder de indruk. "Het was een beetje een gekke etappe”, aldus Alaphilippe tegenover L’Equipe. “Het regende aanvallen in het begin, tot op honderd kilometer van de finish. Toen ging Remco, op een moment dat iedereen wat uitgeteld was. Hij heeft uitgepakt met een groots nummer. Het was behoorlijk indrukwekkend. Hij nam onmiddellijk meer dan drie minuten op een peloton dat à bloc zat.”

“Toen hij vertrok, hoopten we dat hij zo ver mogelijk zou geraken. Vanaf toen probeerden we de boel een beetje te controleren. Het zat er op dat moment op voor mij. En nu? Mijn benen doen pijn, maar ik ga door. Ik ga het bekijken. Er zijn nog twee ritten? Ik bekijk wat er op mij afkomt. Ik heb geen last van druk of stress. Dit voelt echt goed na de Tour”, zegt Alaphilippe.

Populair

Laatste nieuws