"Je gaat echt niet sterven, panikeer niet zo", aldus hulpverlener: Enkele minuten later sterft Debbie (47) in overstroming Buitenland
Buitenland

"Je gaat echt niet sterven, panikeer niet zo", aldus hulpverlener: Enkele minuten later sterft Debbie (47) in overstroming

"Je gaat echt niet sterven, panikeer niet zo", aldus hulpverlener: Enkele minuten later sterft Debbie (47) in overstroming

In de Verenigde Staten is ophef ontstaan na een noodoproep van de 47-jarige Debra (Debbie) Stevens. De vrouw uit de Amerikaanse staat Arkansas was met haar auto in een overstroming verzeild geraakt. De vroeg via het noodnummer om hulp, maar de operator aan de telefoon reageerde erg harteloos. "Je gaat echt niet sterven. Panikeer zo niet", zei die. De vrouw zou enkele minuten later overlijden.

Debra was zoals elke zaterdagochtend onderweg om de krant rond te brengen in Fort Smith. Door een plotse overstroming werd haar wagen aan de kant geduwd. Ze stond recht tussen een groepje bomen en kon geen kant meer op.

"Ik ben doodsbang"

“Het water staat al tot aan mijn raam. Ik kan er niet uit en ik ben doodsbang, mevrouw. Kan u me alstublieft helpen?” klonk het in een oproep, die op aandringen van Amerikaanse media werd vrijgegeven.

De operator maande Debra aan tot kalmte en dreef zelfs de spot met haar. “Dat zal je leren om de volgende keer niet in het water te rijden", klonk het. De vrouw vertelde wenend dat ze niet kon zwemmen terwijl het water bleef stijgen rond haar auto. “Ik weet niet waarom je panikeert. Jouw paniek zorgt er alleen voor dat je zuurstof verliest. Dus kalmeer”, klonk het bij de hulpverlener.

De operator nam ook nog andere oproepen aan tijdens het gepsrek. Ze zei zelfs tegen Debra dat ze moest zwijgen. “Mevrouw Debbie, je ademt gewoon goed, want je roept tegen me. Dus kalmeer. Ik weet dat je bang bent", klonk het nog.

Geen ontslag

Het duurde een kwartier vooraleer de ambulances arriveerden, mede door de verwarring over de locatie van de wagen. Op het moment dat de operator vroeg om te claxonneren zodat de ambulances haar konden lokaliseren stond het water al boven haar auto. Ze was op dat moment kansloos en kon niet meer gered worden. De hulpverlener kreeg een waarschuwing, maar werd niet ontslagen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws