Betogers van 'Mars tegen Marrakech' lappen verbod aan hun laars Royalty
Royalty

Betogers van 'Mars tegen Marrakech' lappen verbod aan hun laars

Betogers van 'Mars tegen Marrakech' lappen verbod aan hun laars

Ondanks het verbod zal de 'Mars tegen Marrakech' toch gewoon plaatsvinden. Dat bevestigt de organisatie aan VTM Nieuws. "Wij baseren ons op het recht van vergaderen en het recht van vrije meningsuiting", zegt organisator Filip Brusselmans. De bedoeling is om geweldloos te protesteren.

De mars is een initatief van de Vlaamse (extreem)rechtse studentenverenigingen KVHV en NSV samen met Schild en Vrienden, Voorpost en Vlaams Belang Jongeren. Burgemeester Close en minister-president Vervoort hadden de betoging op zondag 16 december om 12 uur verboden.

"We zijn in overleg met onze advocaten om een spoedprocedure te starten bij de Raad van State, om alsnog het recht te krijgen om te betogen", zegt Brusselmans aan persagentschap Belga. "Maar we moeten daarvoor wel nog de precieze teksten van Close en Vervoort krijgen. Totnogtoe hebben we van hen alleen een reactie gekregen via de media."

Geweldloos betogen

"De deelnemers aan deze betoging zijn de mensen die het slachtoffer zullen worden van dat Migratiepact van Marrakesh", zegt Brusselmans. "Zij hebben het recht hun mening te uiten op straat. We zijn niet uit op een confrontatie met de politie", zegt de organisator van de mars nog. "Wij zullen geweldloos betogen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws