Man begint in het rond te schieten vanuit wagen in Texas: Vijf doden en 21 gewonden Buitenland
Buitenland

Man begint in het rond te schieten vanuit wagen in Texas: Vijf doden en 21 gewonden

Man begint in het rond te schieten vanuit wagen in Texas: Vijf doden en 21 gewonden

In Texas zijn vijf doden en minstens 21 gewonden gevallen bij een schietpartij. Zeven van hen zijn in kritieke toestand. De dader opende het vuur bij een verkeerscontrole en bleef daarna schieten tijdens zijn vlucht. De politie kon hem uiteindelijk doodschieten.

De politie meldt dat de man plotseling met een geweer door zijn achterruit schoot toen hij langs de kant werd gezet. Daarbij werd een agent geraakt. Nadien vluchtte de man, stal een bestelbusje van de Amerikaanse post enbleef op willekeurige omstaanders en agenten schieten.

Tv-station ontruimd

De politie dacht door de chaos dat er twee verschillende schutters waren. De politiagenten probeerden de snelweg tussen de steden Odessa en Midland af te sluiten en de studenten op de universiteit werden binnengehouden. Winkelcentra stroomden leeg en zelfs het tv-station werd tijdens het live-verslag van de schietpartij even ontruimd.

De politie en de FBI weten wie de dader is, maar die informatie werd nog niet vrijgegeven. Het is wel bekend dat het om een blanke man in de dertig gaat. De gouverneur van Texas Gregg Abbott reageert geschokt. "We staan niet toe dat onze staat wordt overgenomen door haat en geweld. We zullen eenheid tonen na deze tragedie.”

Ook president Donald Trump liet via Twitter weten dat hij op de hoogte wordt gehouden. "FBI en politie zijn hard aan het werk. Meer informatie volgt.”

Tweede schietpartij in maand

Deze schietpartij is al de tweede binnen een maand tijd in Texas. Op 3 augustus kwamen in El Paso 22 mensen om het leven toen een schutter het vuur opende bij een winkelcentrum. Bij een andere schietpartij kwamen die dag in Dayton, bij Ohio, nog eens negen mensen om het leven.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws