Timothy sterft bij mesaanval in Lyon, dader was psychisch gestoorde Afghaan: "Zijn dood is een groot onrecht" Buitenland
Buitenland

Timothy sterft bij mesaanval in Lyon, dader was psychisch gestoorde Afghaan: "Zijn dood is een groot onrecht"

Timothy sterft bij mesaanval in Lyon, dader was psychisch gestoorde Afghaan: "Zijn dood is een groot onrecht"

Frankrijk rouwt om de dood van de 19-jarige Timothy. Hij was het enige dodelijke slachtoffer van de mesaanval in het Franse Villeurbanne, een voorstad van Lyon. Naast de acht gewonden overleed Timothy. Intussen heeft een Afghaanse verdachte gedeeltelijke bekentenissen afgelegd.

De 19-jarige Timothy was op weg naar een festival. "Het was een goeie kerel die met iedereen overeenkwam. Hij stond altijd klaar om een ander te helpen, en met de glimlach”, aldus zijn vriend Florian. “Het valt me zwaar om over hem te praten in de verleden tijd, maar ik wil zijn nagedachtenis levendig houden. Zijn dood is een groot onrecht. Hij was nog maar 19 jaar oud, dan is er nog zoveel om voor te leven. Timothy hield van muziek, hij ging vaak naar festivals. Het is een zwaar verlies.”

De verdachte van de steekpartij blijkt psychisch gestoord. De Franse dienst voor Migratie en Integratie liet weten dat de 33-jarige Afghaan in 2018 asiel kreeg in Frankrijk onder het specifieke statuut van subsidiaire bescherming. Dat statuut wordt toegekend aan “elke persoon van wie de situatie niet beantwoordt aan de definitie van het statuut van vluchteling maar voor wie er ernstige gronden bestaan om te geloven dat hij in zijn eigen land een reëel risico zou lopen” op ernstige schade, zoals de doodstraf, foltering of een “ernstige en individuele bedreiging van het leven” vanwege een “gewapend conflict”.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws