Dinsdag 3 September 2019 - 08:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: VRT NWS  I   door Redactie

Strijdvaardige Anuna De Wever: "Door ons te bashen, gaan we niet stoppen"

Strijdvaardige Anuna De Wever:

Anuna De Wever en Toon Lambrecht van Youth for Climate hebben in "Vandaag" benadrukt dat ze niet van plan zijn om hun acties stop te zetten. "Ik denk dat onze beweging in de linkse hoek is gedreven, maar we kunnen duidelijk zeggen dat dat niet zo is", benadrukt Toon Lambrecht.

"Het is belangrijk om te beseffen dat er nog steeds duizenden mensen en jongeren achter ons staan. Ik denk dat we dat terug gaan zien op de actie "Global strike" op 20 september. We houden de mensen ook een spiegel voor. We wisten vanaf het begin dat er veel mensen zouden zijn die daar niet mee om kunnen. Maar door op ons te bashen, gaat die spiegel niet weggaan", benadrukt De Wever.

"We zijn begonnen met onze acties, dat was spijbelen en we waren burgerlijk ongehoorzaam. Het is duidelijk gebleken dat dat de enige manier is om uw stem te laten horen en aandacht te krijgen van  de mensen en de politici. We gaan dat blijven doen", zegt De Wever.

"Geen politieke kleur"

Toon Lambrecht benadrukt dat Youth for Climate noch links noch rechts is. "Klimaat heeft geen politieke kleur. Er is nood aan samenwerking tussen alle jongeren. We nodigen iedereen uit, ook jongeren die voor N-VA of Vlaams Belang zouden stemmen. Het gaat over de toekomst van iedereen, dan heeft het geen zin om ons aan een politiek partij te linken. Ik denk dat we in de linkse hoek zijn gedreven, maar we kunnen duidelijk zeggen dat dat niet zo is. Er is nood aan samenwerking. Het raakt iedereen en iedereen zal moeten meewerken aan oplossingen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anuna De Wever  I  shownieuws