Jake at alleen frieten, chips en gebakken worstjes: Tien jaar later is hij blind Buitenland
Buitenland

Jake at alleen frieten, chips en gebakken worstjes: Tien jaar later is hij blind

Jake at alleen frieten, chips en gebakken worstjes: Tien jaar later is hij blind

Jake, een 19-jarige jongen uit uit de zuidwestelijke Engelse stad Bristol, is twee jaar geleden volledig blind en slechthorend geworden omdat hij tien jaar lang alleen frieten, chips, gebakken worstjes en witbrood at. Daardoor kwam hij belangrijke stoffen als vitamine B12 en selenium tekort.

Zijn moeder gaf Jake groenten en fruit mee naar school. “Dat nam hij dan mee met de belofte dat hij alles zou opeten. Wij geloofden hem op zijn woord. Hij gooide het echter stiekem weg en gaf de voorkeur aan ongezond kantinevoedsel", vertelt ze. “Mijn man en ik kregen het ook niet voor elkaar. Hij bleef, ondanks onze soms strenge woorden, bij zijn eenzijdige en naar nu blijkt levensgevaarlijke menu.”

“Onze Jake ziet er op het eerste gezicht normaal uit maar onderhuids bleek sprake van een regelrechte sluipmoordenaar die zijn jonge lichaam vernietigde. De artsen van het oogziekenhuis in Bristol waar Jake onder controle is, zeggen niets meer voor hem te kunnen doen. Het is zoals het is, stellen medici. Jullie zoon werd gehandicapt door zijn opvallende dieet, kregen we te horen.”

Groenten en fruit

Dit tragische voorbeeld bewijst hoe fout het kan gaan voor kinderen die geen evenwichtig en gezond voedingspatroon hebben. “De verschijnselen die Jake heeft komende meestal alleen voor bij kinderen in de derde wereld en verder bij zware rokers, drinkers en druggebruikers”, zo staat te lezen in de publicatie van Annals of Internal Medicine, een internationaal medisch tijdschrift. “Jake is het levende bewijs van hoe belangrijk het is om voldoende fruit en groenten te eten.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws