Open VLD wil werkloosheidsuitkering na bepaalde tijd stopzetten Politiek
Politiek

Open VLD wil werkloosheidsuitkering na bepaalde tijd stopzetten

Open VLD wil werkloosheidsuitkering na bepaalde tijd stopzetten

Open VLD ziet geen heil in het voorstel van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) voor een degressiviteit in de werkloosheidsuitkering. In haar verkiezingsprogramma schrijft de partij de beperking van de uitkeringen in tijd in.

Rutten pleit voor een “echte beperking van de werkloosheidsuitkeringen in de tijd”. “Het zijn daar de ideale omstandigheden voor”, aldus de voorzitster van Open VLD. Ze stelt dat er een recordaantal vacatures open blijven staan.

Volgens het Open VLD-voorstel moet er in eerste instantie een verhoging van de werkloosheidsuitkering komen. Nadien moet die uitkering sneller dalen. Wie na anderhalf jaar geen job gevonden heeft, krijgt het heel moeilijk om nog werk te vinden, stelt Rutten. De uitkering moet ook beperkt worden in tijd tot drie à vier jaar. Nadien moet een individuele begeleiding door het OCMW opgestart worden. Open VLD vindt ook dat het verschil tussen werken en niet werken groter moet worden. Het kan immers niet dat men nauwelijks meer verdient wanneer men werkt dan wanneer men werkloos is.

Populair

Laatste nieuws