Begrotingsminister Sophie Wilmès is grootste kanshebber om premier Michel op te volgen: “Compleet onaanvaardbaar” Politiek
Politiek

Begrotingsminister Sophie Wilmès is grootste kanshebber om premier Michel op te volgen: “Compleet onaanvaardbaar”

Begrotingsminister Sophie Wilmès is grootste kanshebber om premier Michel op te volgen: “Compleet onaanvaardbaar”

Uit verschillende regeringsbronnen is te horen dat Sophie Wilmès, de MR-minister van Begroting, de meeste kans maakt om Charles Michel op te volgen als premier.

Een nieuwe federale regering zit er nog niet meteen aan te komen. De huidige minderheidsregering (MR, CD&V en Open VLD) zal dus nog een tijdje moeten doorgaan. De komende maanden zullen bovendien Didier Reynders en Charles Michel, beiden MR, uit de federale regering vertrekken.

Uit verschillende regeringsbronnen blijkt dat Sophie Wilmès, als lid van de grootste regeringspartij, in poleposition zit om premier Michel op te volgen, tot er een federale regering is. Ze zou de eerste vrouwelijke premier van België zijn.

"Onaanvaardbaar"

Voor Kamerfractieleider Barbara Pas van Vlaams Belang is dat alvast onaanvaardbaar. “Wilmès is één van de symbolen van het meest agressieve francofone imperialisme in de Vlaamse Rand rond Brussel. Het mag dan ook duidelijk zijn dat zulk een figuur totaal ongeschikt en onaanvaardbaar is voor de Vlamingen als eerste minister van dit land. Ik roep dan ook CD&V en Open Vld op om uitdrukkelijk en openlijk hun veto te stellen”, klinkt het bij Pas.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws