Zaterdag 7 September 2019 - 09:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

"Als N-VA geen regering vormt met PS wordt de partij straks opgeslokt door het Vlaams Belang"

Mark Eyskens is intussen 86, maar de CD&V'er volgt de politiek nog op de voet. Volgens Eyskens zou Koen Geens een ideale premier zijn. Hij benadrukt dat het voor N-VA belangrijk is om samen te werken met PS.

"Je hebt iemand nodig die aanvaard wordt door de Franstaligen en ook hun taal spreekt", zegt Eyskens over het premierschap in Het Laatste Nieuws. "Koen Geens is zo iemand, niet alleen door zijn meertaligheid maar ook door zijn intelligentie en zijn temperament. Bezit humor. Blijft rustig. Scheldt niet. Is ervaren. Heeft alle kwaliteiten om het perfecte glijmiddel te zijn tussen PS en N-VA. Ook Wouter Beke is een zeer degelijke man, maar hij heeft amper ervaring als minister."

Volgens Eyskens moet N-VA een federale regering vormen met PS. "Ja. Als dat niet gebeurt, wordt de N-VA straks opgeslokt door het Vlaams Belang en krijgen we in Vlaanderen één groot Orbanesk blok. Om bij de PS de vrees voor een regering met N-VA weg te nemen, volstaat het dat Bart De Wever officieel garandeert dat zijn confederalisme zich binnen het Belgische staatsbestel blijft situeren."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Mark Eyskens  I  Bart De Wever  I  Koen Geens