Nationale stakingsdag: Bij de Lijn en op de luchthaven zijn er problemen Royalty
Royalty

Nationale stakingsdag: Bij de Lijn en op de luchthaven zijn er problemen

Nationale stakingsdag: Bij de Lijn en op de luchthaven zijn er problemen

De vakbonden houden vandaag een nationale stakingsdag. Ze willen daarmee pleiten voor betere pensioenen, meer werkbare lonen en meer koopkracht. Op tal van plaatsen zal die staking hinder veroorzaken.

“Het is een zweer die begint open te barsten”, omschrijven de vakbonden de groeiende eis om meer koopkracht. Er wordt niet alleen gekeken naar de regering, maar ook naar de werkgevers. Het afspringen van het overleg van de zware beroepen wordt hen zwaar aangerekend.

Het bus- en tramverkeer bij De Lijn is op heel veel plaatsen verstoord. “Wij raden mensen aan voor vertrek de website van De Lijn te raadplegen. Vanaf 7u publiceren we daar een gedetailleerd overzicht met de hinder op ritniveau. Sowieso moeten reizigers rekening houden met hinder in alle regio’s”, zegt Sonja Loos, woordvoerster van De Lijn.

In Antwerpen is het tram- en busnet ernstig verstoord. Slechts 30 procent de tramchauffeurs was om 7 uur aan de slag. In Turhnout is slechts 15 procent van de bussen uitgereden, zo weet Het Nieuwsblad.

In Limburg zijn twee op de drie chauffeurs uitgereden. De hinder is wel voelbaar op de streeklijnen in de hele provincie. Ook op de stadslijnen Hasselt, Genk en Sint-Truiden is de hinder voelbaar.

In West-Vlaanderen rijdt ongeveer 80 procent van de bussen en trams. In Gent rijdt tramlijn 1 rijdt momenteel om de 15 minuten. Tramlijn 2 en buslijnen 3 en 5 rijden om de 30 minuten. Tramlijn 4 rijdt om de 40 minuten.

Luchthaven

Op de luchthaven zijn de bagage-afhandelaars opgeroepen om te staken. Die stakingsomroep wordt volgens de bonden ruim opgevolgd. Dat zorgt voor hinder op Brussels Airport. Reizigers wordt aangeraden om enkel handbagage mee te nemen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws