Jongen van 8 overleeft aanval van poema: "Ik probeerde te slaan en vast te pakken wat ik kon" Buitenland
Buitenland

Jongen van 8 overleeft aanval van poema: "Ik probeerde te slaan en vast te pakken wat ik kon"

Jongen van 8 overleeft aanval van poema: "Ik probeerde te slaan en vast te pakken wat ik kon"

Een jongetje van 8, uit Bailey, Colorado, heeft een aanval van een poema overleefd. Hij is intussen zelfs al aan de beterhand. “Nee, ik had nooit gedacht dat ik met een poema zou vechten”, vertelt hij nu. De poema werd gevonden en geëuthanaseerd.

Pike Carlson was op 21 augustus met zijn broertje aan het spelen in de tuin toen op een bepaald moment een babbeltje wilde slaan met de buurman. De jongen wandelde de heuvel af toen hij plots een poema naast hem zag liggen op een steen.

Onder boom

“Hij sprong op mij. En toen rolden we samen de berg af en probeerde hij me onder een boom te duwen", vertelt Pike. “Ik probeerde te slaan en vast te pakken wat ik kon. Ik pakte een stok en probeerde die in zijn oog te steken. Maar toen brak de stok af.”

Terwijl de jongen met het dier aan het worstelen was, ging zijn broer Gage hun vader halen. Toen die aankwam, lag Pike met zijn hoofd in de mond van de poema. Door luidkeels te roepen kon vader Ron de poema wegjagen.

Bebloed

“Zijn gezichtje lag aan één kant open”, zegt zijn papa. “Hij zat helemaal onder het bloed.” Pike kreeg liefst zestig hechtignen. Hij moest een operatie ondergaan om zijn oogbal opnieuw vast te zetten en mogelijk volgt er nog een operatie om een deel van zijn ooglid te herstellen.

Het dier is samen met nog een andere mannelijke poema geëuthanaseerd. Ze waren samen aangetroffen bij het karkas van een geit die de dieren iets voordien gedood hadden.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws