Annick Segal speelt al sinds begindagen mee in Thuis: “Dit waren mijn mooiste én moeilijkste momenten als Rosa” Buitenland
Buitenland

Annick Segal speelt al sinds begindagen mee in Thuis: “Dit waren mijn mooiste én moeilijkste momenten als Rosa”

Annick Segal speelt al sinds begindagen mee in Thuis: “Dit waren mijn mooiste én moeilijkste momenten als Rosa”

Naar aanleiding van de 25e verjaardag van Thuis blikt Annick Segal, beter bekend als Rosa Verbeeck, in Primo terug op de voor haar mooiste momenten en dieptepunten van de immens populaire soap.

“Ik kijk met veel plezier terug naar de verhaallijn rond de zwangerschap van Rosa op latere leeftijd met haar toenmalige partner Waldek”, zo vertrelt ze. “Dat was een eigen idee en de scenaristen vonden het interessant genoeg om het uit te werken. Waldek had geen kinderen en verlangde er sterk naar, maar de zwangerschap liep faliekant af. Een late misval. Ik heb toen enorm veel reacties gekregen van kijksters, die iets soortgelijks hadden meegemaakt en zeiden: ‘Ja, zo is het’.”

Ook het verhaal rond de euthanasie van haar tv-partner Steven vond zij zelf heel aangrijpend. “Na zijn sterfscène reed ik bewust van de studio over kleine wegen naar huis om niet langs de autostrade te moeten gaan. Ik had toen zelf een serieuze cooling-down nodig”, zegt ze. “Maar ook het afscheid van Sandrine vond ik indrukwekkend. Of die nacht op Ter Smissen toen er zigeuners kampeerden en Rosa en Waldek Kasper vonden. De figuranten waren echte zigeuners, die tussen de opnames door bij de vuurkorven spontaan muziek begonnen te maken. Dat was hartverwarmend.”

Dieptepunten

“Natuurlijk waren er ook dieptepunten”, zegt Segal. “Het moeilijkste moment vond ik de dood van Ann Petersen, die Florke of Ons Moe speelde. Ann en ik hadden niet alleen een professionele band, maar waren ook privé erg close. Ik was in de studio toen het nieuws binnensijpelde, en was in shock. Ook de dood van Donald Madder greep me aan, omdat ik vond dat hij op mijn zoon leek.”

Hoe ze haar toekomst ziet, beschrijft ze kort maar bondig. “Een tijd geleden las ik een interview met een actrice die al veertig jaar in ‘Coronation Street’ speelde. Awel, ja. veertig jaar: dat is mijn ambitie.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws