Dinsdag 10 September 2019 - 16:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Kristof Calvo is terug en praat voor het eerst sinds tegenvallende verkiezingen: “Ons land wordt gegijzeld door partijpolitiek”

Kristof Calvo is terug en praat voor het eerst sinds tegenvallende verkiezingen: “Ons land wordt gegijzeld door partijpolitiek”

Maandenlang was het stil rond Kristof Calvo. De tegenvallende verkiezingen konden moeilijk worden verteerd. Nu treedt de fractieleider van Groen terug op de voorgrond met een lange uitleg op Facebook.

Calvo laat alvast weten dat hij een deugddoende vakantie heeft gehad, maar ook: “Het zal nog wel even duren voor ik 26 mei helemaal verteerd heb. Er was de tegenvallende uitslag van Groen – ja, we zijn een winnaar, maar te weinig. Er was de comeback van Vlaams Belang – nog altijd een lookalike van het Vlaams Blok van weleer. Er waren de vele blanco kiezers en afwezigen, landgenoten die helemaal zijn afgehaakt, gedegouteerd van ‘de politiek’, mijn eerste lief, mijn grote passie.”

Dat de mensen niet meer geïnteresseerd zijn en niet meer luisteren naar de politiekers, hebben zij alleen aan zichzelf te danken, zegt Calvo. “Ons land wordt gegijzeld door de partijpolitiek, door de particratie en al haar ongemakken. (…) De fouten van de ander krijgen daardoor meer aandacht dan de eigen oplossingen. Grote vraagstukken worden herleid tot kleine incidenten. Men vertelt steeds minder en toch wordt er niet meer geluisterd, integendeel.”

“Te veel campagne gevoerd voor mezelf en partij, te weinig voor ander België”

)

“Dat is meteen ook wat ik mezelf verwijt – meer dat dan die 30 seconden gewauwel bij Ivan De Vadder. Ik was de voorbije tijd zelf te veel deel van het politiek gekrakeel”, is Calvo streng, maar realistisch. “Ik heb te veel campagne gevoerd voor mezelf en mijn partij, te weinig voor de politiek als geheel en niet genoeg voor een ander België”, zo schrijft hij.

Calvo blijft desondanks strijdbaar en hoopvol. “Het is allesbehalve een tijd om op te geven, om je terug te trekken. Het is net een tijd om op te staan, weerbaarheid te tonen. Ik blijf een possibilist”, klinkt het op zijn Facebook-pagina.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Kristof Calvo  I  Groen