N-VA wil Geert Bourgeois vervangen door Jan Jambon Politiek
Politiek

N-VA wil Geert Bourgeois vervangen door Jan Jambon

N-VA wil Geert Bourgeois vervangen door Jan Jambon

Jan Jambon heeft de federale regering met opgeheven hoofd verlaten. Hij kreeg veel lof en de toekomstige rol van de N-VA'er is ook al bekend. Hij moet de nieuwe minister-president worden. Voor huidig minister-president Geert Bourgeois zit het er volgens Het Laatste Nieuws meteen op. Hij zal niet naar Europa gaan.

Met Bourgeois aan het roer miste de Vlaamse regering een echte smoel. Met de populaire Jambon kan daar verandering in komen. Jambon nam een opvallend gematigde houding aan tijdens de regeringscrisis. Hij trachtte achter de schermen nog een oplossing te vinden en dat werd zeer gewaardeerd door vele collega's.

Jan Jambon zal bij de volgende verkiezingen de Vlaamse lijst in Antwerpen trekken en moet dus de volgende minister-president worden. Bourgeois II komt er dus niet. Dat kreeg de minister-president al eerder te horen. Op zijn 67ste voelt Bourgeois zich nog niet klaar voor zijn pensioen. Een verhuis naar het Europese Parlement had een mooie exit kunnen zijn, maar daar bedankte hij voor.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws