Woensdag 11 September 2019 - 07:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Vandaag  I   door Redactie

Astrid Coppens deelt hoogst onaangename ervaring: “Het is echt heel extreem”

Astrid Coppens deelt hoogst onaangename ervaring: “Het is echt heel extreem”

Astrid Coppens, formerly known als Astrid Bryan, deelde gisteravond in de talkshow ‘Vandaag’ haar ervaringen met de overal opduikende ‘fake sponsered posts’. Daarin wordt ze opgevoerd in een nepcampagne voor dieetpillen.

"Het is heel extreem. Het is gebeurd nadat in de media was gekomen dat ik na de geboorte van mijn kindje snel terug mijn lijntje terug had. De "fake sponsored posts" zijn toen begonnen. Die campagnes zijn nog steeds aan de gang. Tientallen van mijn volgers hebben daar op geklikt", zegt Astrid.

Een aantal mensen hebben de vermageringsproducten gekocht en werden het slachtoffer van creditcardfraude. "Er wordt veel geld van hun kredietkaart gehaald elke maand. Uiteindelijk hebben die mensen hun kredietkaart moeten blokkeren", aldus Coppens in ‘Vandaag’.

“Ik heb de politie gecontacteerd, maar heb nooit hulp gekregen”

"Ik vind het erg voor mijn volgers”, gaat Coppens verder. “De mensen vragen me of die producten echt werken. Ik zeg dan, nee, je mag die producten niet bestellen. Dat is fake news. Ik vind het heel spijtig dat mijn volgers het slachtoffer zijn en dat de mensen daar in trappen. Je kan er niets aan doen.”

De politie kan of wil Astrid jammer genoeg ook niet helpen. "Ik heb de politie gecontacteerd, maar ik heb nooit echt antwoord of hulp gekregen. Ik vind het spijtig dat Facebook er niets aan doet. Ik heb al zeker van een twintigtal mensen bericht gekregen dat ze er in zijn getrapt. De mensen moeten oppassen als ze online geld uitgeven. Het is gevoelig", besluit Astrid.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Astrid Coppens  I  shownieuws