Woensdag 11 September 2019 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Anuna De Wever haalt opnieuw fel uit: "Het is schandalig"

De jongeren van Youth for Climate hebben in een open brief leerkrachten opgeroepen om meer aandacht te besteden aan de klimaatproblematiek. “Laat jonge mensen niet in slaap vallen op de banken van onwetendheid. Vertel hen over onze planeet", klinkt het.

Anuna De Wever haalt opnieuw fel uit:

"We vinden het schandalig dat er zo weinig les gegeven wordt over de klimaatopwarming”, licht boegbeeld Anuna De Wever toe in Het Nieuwsblad. “We merken dat veel jongeren er weinig over weten terwijl de impact op ons leven enorm zal zijn. We zitten in een klimaatcrisis, het is een taak voor alle leerkrachten om jongeren daarover te informeren: in het lager onderwijs op een eenvoudige manier en in het middelbaar veel gespecialiseerder."

"Er wordt al zo lang actie gevoerd, zonder resultaat. Het zijn toch de politici die in actie moeten komen omdat de mensheid het anders op termijn niet overleeft? Waarom moeten de klimaatgroepen zich dan verantwoorden? Zolang het protest vreedzaam blijft, denk ik niet dat het iemand zal schaden, ook onze reputatie niet", stelt De Wever.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anuna De Wever  I  shownieuws