Woensdag 11 September 2019 - 08:00   I   door Redactie

Steven Defour haalt zwaar uit naar Anderlecht en fans: "Nooit"

Steven Defour is terug van weggeweest. De middenvelder verbrak in onderling overleg zijn contract bij Burnley en tekende vervolgens bij Royal Antwerp FC. Komend weekend gaat Antwerp op bezoek bij Anderlecht, de ex-club van Defour.

Steven Defour haalt zwaar uit naar Anderlecht en fans:

Defour kwam tussen 2014 en 2017 uit voor Anderlecht, maar beleefde er niet meteen de beste periode uit zijn carrière. "Goh, ik speelde er zeker goede wedstrijden, maar ik ben er altijd een beetje 'apart' bekeken. Al toen ik toekwam, waren er mensen tegen me", legt Defour uit in Het Laatste Nieuws.

"Als de ploeg niet draaide, lag het probleem bij mij. Ik begrijp dat wel. Ik was de duurste transfer op dat moment, maar ik was geen elftal op mijn eentje. De kritiek was niet altijd terecht. Ook in mijn tweede seizoen heb ik me altijd voor 100 procent gegeven."

"Ik heb nooit het gevoel gehad dat de Anderlecht-fans 100 procent akkoord waren met mijn komst"

En was als Vincent Kompany, en niet Luciano D'Onofrio hem deze zomer had gebeld? "Dan hadden we ongetwijfeld een goed gesprek gehad, maar terugkeren... Ik heb nooit het gevoel gehad dat de fans 100 procent akkoord waren met mijn komst. Vincent kent het huis en weet ook wel wat hij wél en niet moet doen", besluit Defour.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport