Woensdag 11 September 2019 - 08:28   I   Foto: Facebook  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Juf (37) uit secundaire school uit Beringen heeft seks met twee leerlingen: "Ze had me echt in haar greep"

In een secundaire school voor kinderen met een verstandelijke beperking en gedragsstoornissen in Beringen heeft een juf van 37 een seksuele relatie gehad met twee leerlingen. De vrouw werd tijdelijk geschorst nadat de meisjes hun verhaal deden aan de directie van VIBO Sint-Barbara, maar intussen is ze weer aan de slag.

Juf (37) uit secundaire school uit Beringen heeft seks met twee leerlingen:

Alicia Sanfilippo - toen 17, nu 21, was de eerste die in het vizier van de juffrouw kwam. Ze doet haar verhaal in Het Laatste Nieuws. “Zij was mijn klastitularis. In de eerste schoolweek leerden we elkaar kennen. Ik had het in die periode moeilijk, kreeg psychische begeleiding en belandde in het buitengewoon secundair onderwijs", vertelt Alicia. 

"Ze vertelde dat ze een relatie had met een vrouw en polste toen naar mijn geaardheid. Ik was van m’n melk en heb niet geantwoord. ’s Avonds begon ze te chatten op Facebook, vroeg opnieuw naar mijn seksuele voorkeur en liet weten dat ze eens met mij weg wilde. Wat later kwam ze me ophalen om naar de bioscoop te gaan. Toen ze me weer thuis afzette, kuste ze me plots. Ik schrok daar eerst wel van, maar we werden toch al snel een koppel. Mijn juf woonde nochtans met een vrouw samen, maar ze zei dat ze al vier jaar niets meer hadden."

Omdat een relatie niet kon op dezelfde school, veranderde Alicia van school. Toch veranderde dat weinig. “Dat stiekeme gedoe bleef. Ik moest overal liegen. Dat was heel moeilijk voor mij. Na een jaar mocht ik haar toch voorstellen aan mijn mama en stiefpapa. Die reageerden heel wantrouwig, maar zij drukte hen op het hart dat ze goede bedoelingen had met mij. Dat we samen een toekomst hadden."

"En toch bleef dat geheime gedoe bestaan. Als we eens in het openbaar samen waren, dan was dat aan zee en dan nog alleen ’s avonds. Ik mocht van haar nergens alleen naartoe. Ze zorgde ervoor dat de relatie met vrienden verwaterde en dat ik de hele tijd ruzie had met m’n ouders. Ze had mij echt in haar greep. Bij elk bezoekje kwam er seks aan te pas. Natuurlijk heb ik met alles ingestemd. Bij momenten vond ik dat fijn. Maar ik voelde me ook misbruikt. Nog steeds trouwens."

De leerkracht zou ook een relatie gehad hebben met een andere leerling. Daar wist Alicia naar eigen zeggen niets van. Het is echter niet strafbaar dat een leerkracht een relatie heeft met een leerling die ouder is dan 16 als er sprake is van wederzijdse toestemming.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Alicia Sanflippo  I  Beringen