Van Aert: "Diegene die dat denkt, kent helemaal niks van koers" Sport
Sport

Van Aert: "Diegene die dat denkt, kent helemaal niks van koers"

Van Aert: "Diegene die dat denkt, kent helemaal niks van koers"

Wout Van Aert kan zijn maatje Tim Merlier de toegang tot het WK ontzeggen. Als hij straks in Hoogerheide de Wereldbeker wint, mag Merlier niet mee naar het WK in het Deense Borges (2-3 februari).

Als Aerts de Wereldbeker wint, mag België slechts 7 (6+1) renners afvaardigen. Wint Toon Aerts de wereldbeker, dan zijn er dat 8 (6+1+1). Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft de achtste plaats aan Tim Merlier beloofd.

“Wat een vreemd gevoel”, zegt Wout van Aert over heel die situatie in zijn column van Wielerflits. “Als ik zondag in Hoogerheide vóór Toon eindig, fiets ik mijn beste maat uit de selectie…”

“Diegene die echter denkt dat ik daardoor zondag de pedalen zal stilhouden, kent niets van koers. Een non-discussie! Op het WK na is de Wereldbeker het enige wat ik dit seizoen nog te winnen heb. Voor mij persoonlijk het meest prestigieuze regelmatigheidscriterium en ik heb er het hele seizoen in geïnvesteerd. Ik sta vandaag wel aan de leiding en die wil ik zondag met hand en tand verdedigen. En ja, als ik de Wereldbeker win is dat ten koste van Merlier zijn selectie, maar niet ten koste van onze vriendschap. Tim is ook een topsporter en weet wel beter.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws