Donderdag 12 September 2019 - 08:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: VRT NWS  I   door Redactie

Anja wordt belazerd door nepadvertentie met Philippe Geubels: 25.000 euro spaargeld kwijt

Er is tegenwoordig veel ophef over nepadvertenties die beroep doen op het gezicht van Bekende Vlamingen. Zo getuigden onder andere Natalia, Ann Lemmens en Astrid Coppens al over valse berichten die over hen de ronde doen. Langs de andere kant zijn er natuurlijk ook mensen die slachtoffer worden van hun eigen goedgelovigheid. Zo vertelt Anja haar verhaal aan VRT Nieuws.

Anja wordt belazerd door nepadvertentie met Philippe Geubels: 25.000 euro spaargeld kwijt

Eind augustus leest Anja een uitspraak van Philippe Geubels op Facebook. “Een snelle manier om rijk te worden” zegt haar natuurlijk wel wat. Ze klikt de link open en vult een inschrijvingsformulier in.

"Vijf minuten later rinkelt de telefoon", zegt Anja. "Het is een zekere Bryant Smith. Zijn bedrijf zou een systeem hebben ontwikkeld waarmee je geld kan verdienen met bitcoin, zelfs wanneer de koers daalt. Ik sprak bijna vier uur met hen."

"We spreken af dat ik een eerste bedrag van 250 euro zou overmaken. Omdat het me niet lukt om het bedrag over te schrijven, krijg ik opnieuw telefoon. De man aan de andere kant van de lijn stelt voor om samen een overschrijving te doen."

 

“Terwijl ik de afwas deed, schreven ze 12.000 euro van mijn rekening over”

De man moet heel oprecht zijn overkomen, want Anja vertrouwt hem. Ze staat de man toe haar te ‘helpen’ om een overschrijving te doen. "Hij zou mij helpen om mijn bankrekening te koppelen aan TDS Capital Group zodat ik mijn winsten zonder problemen kon opnemen. Maar ze vroegen me allerlei dingen te doen op mijn computer die me niet lukten. Toen stemde ik ermee in dat ze vanop afstand mijn computer bestuurden."

"Na het gesprek deed ik de afwas. Intussen schreven ze 12.000 euro van mijn rekening over, 8.000 euro van de rekening van mijn zoon en ruim 5.000 euro van een gemeenschappelijke rekening. Toen belde er iemand terug en zei dat ik de betaling moest ondertekenen met mijn homebanking-toestel. Die betaling heb ik ondertekend, nog altijd denkende dat ik 250 euro zou overmaken. Nu blijkt het om 25.000 euro te gaan. Ze hebben er dus twee nullen bij gevoegd.”

Anja en haar zoon hebben nu een campagne gelanceerd om geld in te zamelen en zo financieel weer boven water te komen. "Ik hoop nochtans dat ik iets van ons spaargeld terugzie", zegt Anja. "De droom van mijn zoon is om alleen te gaan wonen en daar was dit geld voor nodig."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Philippe Geubels  I  shownieuws