Donderdag 12 September 2019 - 08:50   I   Foto: Facebook  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Papa kapot van dood van zijn zoon Emiel (15): "Hij gaf geen teken van leven meer"

De dertienjarige Emiel Degrande uit Wevelgem stierf aan hartfalen. Papa Diederik doet het trieste verhaal over het jonge voetballertje.

Papa kapot van dood van zijn zoon Emiel (15):

"Het was zo erg dat we met hem naar het ziekenhuis reden”, zegt papa Diederik in Het Laatste Nieuws. “Emiel werd er grondig onderzocht maar de artsen vonden niet meteen een verklaring voor de hoofdpijn. Er werd afgesproken dat bijkomend onderzoek nodig was. Volgende dinsdag zou er een MRI-scan komen. Intussen mocht hij niet meer voetballen. Voorlopig, hoopten we, want hij was zot van het spelletje."

Dinsdagnamiddag werd hij terug onwel, ditmaal op school. “In samenspraak met de directie beslisten we dat hij naar huis mocht fietsen. Ikzelf reed ook onmiddellijk naar daar”, vertelt de papa. “Maar toen ik arriveerde, vond ik Emiel op de grond. Hij gaf geen teken van leven meer.”

'Crème van een gast'

De wereld van het gezin is ingestort. “Emiel was een ‘crème van een gast’, echt een topkerel. Altijd blijgemutst, enthousiast, klaar om een handje te helpen. Hij stond met zoveel goesting in het leven, je houdt het bijna niet voor mogelijk.”

“Op aanraden van de club hebben we Emiel een tijd geleden laten screenen. Alles was perfect, geen vuiltje aan de lucht. Was er dan toch een risico? Of zijn sport iets met zijn overlijden te maken heeft, zullen we allicht nooit weten."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Emiel Degrande