Donderdag 12 September 2019 - 22:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: VTM NIEUWS  I   door Redactie

WK-deelname Remco Evenepoel onder de loep genomen door Sagan en Alaphilippe: “Daar zal het anders zijn”

WK-deelname Remco Evenepoel onder de loep genomen door Sagan en Alaphilippe: “Daar zal het anders zijn”

Remco Evenepoel (19) zit in de laatste fase van zijn voorbereiding voor het wereldkampioenschap wielrennen in Yorkshire. Twee gevestigde waarden -Julian Alaphilippe en Peter Sagan- laten zich tegenover VTM Nieuws uit over onze jonge landgenoot.

Peter Sagan is alvast optimistisch: “Ik ben zeker onder de indruk van wat hij allemaal laat zien. Hij is nog maar 19 en haalt toch al het niveau van een profrenner. Er wacht hem een zeer mooie toekomst, denk ik.”

Alaphilippe, ploeggenoot van Evenepoel bij Deceuninck-Quick.Step is ervan overtuigd dat het 19-jarige toptalent een goede kans maakt op goud in het tijdrijden: “Ik ben ervan overtuigd dat hij niet zomaar zal deelnemen. Hij is in staat om te winnen...in het tijdrijden. Dat ik zoiets zeg, zorgt niet voor extra stress bij hem. Hij heeft een goede entourage en tussen de oren zit het goed bij Remco - hij is altijd zeer gemotiveerd. Als je ziet wat hij bijvoorbeeld op het EK tijdrijden heeft gedaan...ik zie niet veel renners die op het WK sterker dan hij zullen zijn.”

Wat de wegrit betreft, is Alaphilippe iets gematigder, wat realistischer, misschien: “Voor de wegrit zal het anders zijn. Dat is bijna 300 kilometer en als Remco zich echt op de tijdrit zal richten...Maar dat ik zeer fier ben op hem, spreekt voor zich”, aldus de Fransman.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Julian Alaphilippe  I  Remco Evenepoel  I  Peter Sagan  I  sport