Donderdag 12 September 2019 - 21:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Goedele Liekens eist verandering: “Een leerkracht die een leerling dwingt tot seksuele handelingen kan niet gestraft worden”

Goedele Liekens eist verandering: “Een leerkracht die een leerling dwingt tot seksuele handelingen kan niet gestraft worden”

Goedele Liekens (Open Vld) pleit voor een hogere leeftijdsgrens voor seksuele relaties tussen leerkrachten en leerlingen. Nu is er volgens Liekens duidelijk sprake van machtsmisbruik. Dat staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat een juf in Beringen een seksuele relatie heeft gehad met twee leerlingen. De studenten waren ouder dan 16 jaar en dus is dit geen strafbaar feit.

“Wanneer een leerkracht en een leerling een seksuele relatie aangaan, is er duidelijk sprake van een machtsrelatie, ook al is er sprake van wederzijdse toestemming”, zegt Liekens. “Maar een leerkracht die zijn positie misbruikt om een leerling te dwingen tot seksuele handelingen kan vandaag niet gestraft worden, terwijl er volgens het vlaggensysteem van Sensoa wel duidelijk sprake is van seksueel grensoverschrijdend gedrag.”

Het kamerlid voor Open Vld wil de leeftijdsgrens optrekken tot 18 jaar. De partij wil ook de algemene leeftijdsgrens voor seksuele relaties aanpassen. Die willen ze verlagen 16 jaar naar 14 jaar.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Goedele Liekens  I  shownieuws