Donderdag 12 September 2019 - 18:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Toeristen worden opgejaagd wild in Knokke-Heist: GAS-boetes van minstens 250 euro voor dragen van zwemkledij, “marcellekes” en muziek in strandbars

Knokke-Heist wil toeristen die zich in ‘gewone tenue’ op de zeedijk begeven, verjagen door GAS-boetes uit te schrijven van minstens 250 euro. Dat schrijft VRT Nieuws.

Toeristen worden opgejaagd wild in Knokke-Heist: GAS-boetes van minstens 250 euro voor dragen van zwemkledij, “marcellekes” en muziek in strandbars

Zwembroeken en bikini’s passen nu eenmaal niet in het plaatje dat de gemeente voor ogen heeft: “We denken aan boetes van minimum 250 euro voor wie zich niet houdt aan onze gedragscode. Zo willen we de kwaliteit van de uitstraling van Knokke-Heist garanderen. Want anders stuikt ons visitekaartje, en dus ons businessplan, helemaal in elkaar”, dat liet schepen voor Toerisme Anthony Wittesaele eergisteren al optekenen.

Een kwaliteitsplan moet een gedistingeerde uitstraling garanderen. "Als mensen zich niet kunnen gedragen, gaan we hard optreden. Het was hier bij momenten een circus deze zomer", aldus Wittesaele.

Ook strandbars zullen moeten inboeten. Vanaf 2020 mogen zij geen muziek meer draaien en ook geen hapjes meer serveren. "Een strandbar moet een plaats zijn waar de mensen iets kunnen drinken in alle rust. Het strand is geen nachtclub. Met het muziekverbod willen we de rust terugbrengen voor iedereen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Knokke-Heist